برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.
Blog navigation

آخرین ارسال‌ها

نحوه چاپ از طریق Wifi Direct در پرینتر HP MFP 135w
نحوه چاپ از طریق Wifi Direct در پرینتر HP MFP 135w

مشخصات پرینتر سه کاره لیزری اچ پی  HP Laser MFP 135wنوع چاپ: لیزریچاپ : تک رنگ - مشکیاسکنر: داردکپی: داردفکس:...

مطالعه بیشتر
آموزش تعویض کارتریج پرینتر رنگی اچ پی HP CP1025
آموزش تعویض کارتریج پرینتر رنگی اچ پی HP CP1025

ویدئو آموزشی تعویض کارتریج پرینتر رنگی اچ پی مدل HP CP1025

مطالعه بیشتر
راه اندازی و کار با دستگاه گوشه گردکن قدرتی سوپربایند
راه اندازی و کار با دستگاه گوشه گردکن قدرتی سوپربایند

گوشه گردکن دستی تک قالبه قدرتی سوپربایند با قابلیت لب گرد کردن کاغذ تا 110 برگ ضخامت قابل برش: 10 میلیمتر قابلیت...

مطالعه بیشتر
راهنمایی برای استفاده از دستگاههای مناسب برای چاپ پوستر های 35*50
راهنمایی برای استفاده از دستگاههای مناسب برای چاپ پوستر های 35*50

نحوه تشخیص تیراژ و سایزبندی چاپ در ماشین های افست جهت چاپ انواع پوستر

مطالعه بیشتر
معرفی دستگاه چاپگر اکوسالونت MIMAKI JV150-160
معرفی دستگاه چاپگر اکوسالونت MIMAKI JV150-160

معرفی دستگاه چاپگر اکوسالونت MIMAKI JV150-160

مطالعه بیشتر

آخرین نظرات

  • ★★★☆☆ (3.0)
    چاپ کارت PVC سایز 7 در 10
    من یه پرینتر جوهرافشان میخوام که کارت سایز 7 در 10 سانت...

درام کارتریج یا OPC چیست و چه کاربردی دارد؟

 

درام کارتریج یا OPC چیست؟

درام قطعه ای استوانه ای از جنس آلومینیوم بوده که سطح آن از مواد حساسی مانند سلنیوم به رنگ های سبز یا آبی و بعضا قرمز پوشیده شده و به عبارتی قلب پرینترهای لیزری و یا دستگاههای فتوکپی نیز محسوب می شوند. برخی از کمپانی های تولید کننده این قطعه را با عنوان OPC نامگذاری نموده اند که مخفف عبارت Organic Photo Conductor می باشد.

درام کارتریج چگونه عمل می کند؟

در چاپگرهای لیزری ابتدا پرتو یا لیزر به لایه بیرونی و حساس درام تابیده و قسمت هایی از آن را که مربوط به تصویر یا متن می باشد را دارای بار الکتریکی می نماید. سپس تونر بر روی سطح درام پخش شده و نقاطی و تصویر بر روی کاغذ منتقل می گردد. در انتها نیز تونر های اضافه توسط بلید از روی درام پاک خواهد شد تا برای چاپ بعدی آماده گردد.

 مرحله اول از عملکرد درام کارتریج لیزری

 

 

 مرحله دوم از عملکرد درام کارتریج لیزری

 

 مرحله سوم عملکرد درام کارتریج لیزری

 

 

چه مواردی باعث خرابی درام کارتریج می گردد؟

  • با توجه به اینکه سطح درام ها از مواد حساس پوشیده شده است با برخورد اجسام تیز دارای خراش شده و نمی تواند به درستی عمل نماید.
  • کاغذ های با کیفیت و کاغذهایی که برش مناسبی نبوده و لبه های صافی ندارند به مرور بر روی کیفیت درام تاثیر منفی خواهند داشت.
  • درام ها با گذشت زمان نیز خاصیت فتوالکتریک خود را از دست داده و دچار افت کیفیت می گردند.
  • درام ها بسیار حساس هستند لذا در صورت لزوم جهت تمیز نمودن آن باید دقت کافی داشته باشید.

مشکلات رایج در خصوص درام کارتریج یا OPC Drum:

  • مشاهده خط نازک و عمودی در تمام طول صفحه

    در صورت مشاهده این نشانه در صفحات چاپ شده‌تان، می‌توانید احتمال دهید که OPC درام دستگاه خراشیده شده است. این خراش ممکن است به دلیل برخورد درام با یک جسم خارج و یا ناشی از تونر روی وایپر بلید باشد که در هنگام چرخش، اطراف درام را به شکل یک حلقه می‌خراشد.

  • تکرار نقطه یا لکه هایی به طور متناوب

    این نشانه نیز می‌تواند دال بر خراشیدگی OPC درام باشد. چاپ نقطه‌هایی به صورت مساوی بر روی صفحه معمولاً به دلیل وجود خراش‌هایی اتفاق می‌افتد که تعمیرکاران از آنها با پین هول (pinhole) یاد می‌کنند. فاصله نقاط مشاهده شده بر روی برگه، به محیط پیرامون درام بستگی دارد اما این تعداد معمولا 4 مورد است. در صورتی که پین هول ‎های ایجاد شده توسط یک جسم خارجی ایجاد شده باشند (خشک شدن تونر روی درام) می ‎توان با استفاده از یک پنبه و الکل ایزو پروپیل آنها را رفع کرد.

  • مشاهده خط خاکستری در سمت راست یا چپ صفحه

    این اشکال به دلیل شکل ظاهری آن، گاه با عنوان شن باد خورده نیز یاد می‎شود و معمولاً به دلیل نازک شدن پوشش OPC درام اتفاق می‌ افتد.

  • خطوط نازک در صفحه با فاصله های مساوی از یکدیگر

    در صورتی که این خطوط نازک به اندازه محیط پیرامون درام از هم فاصله داشته باشند، احتمالاً پوشش OPC درام توسط وایپر بلید خراش داده شده است. این موضوع معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که وایپر بلید بر روی درام در حالت استراحت است (یعنی زمانی که از پرینتر استفاده نمی‎کنید). مورد دیگری نیز که می‌تواند سبب این اتفاق گردد گرما است.

  • اتصال عمودی لکه های تونر در کل صفحه

    در صورتی که پوشش OPC درام در معرض نور خورشید قرار گیرد، این اشکال در فرآیند چاپ ایجاد خواهد شد. همانگونه که می‌دانید قرار دادن درام در معرض نور مستقیم برای مدت زمان طولانی، باعث آسیب به پوشش آن می‎شود. لکه های تونر مشاهده شده در سراسر صفحه به محیط پیرامون درام بستگی دارد اما این لکه‌ها معمولاً 4 مورد هستند.

 

چه هنگامی باید درام کارتریج در چاپگرهای لیزری یا کپی را تعویض نمائیم؟

تشخیص زمان تعویض دارم با توجه به هشدارهایی که دستگاه به کاربر می دهد، بسیار ساده است. با این وجود هر کاربر می تواند با دقت در کیفیت سند چاپی خود، به این نتیجه برسد که باید درام پرینتر خود را تعویض یا تمیز کند. توجه داشته باشید که اگر کیفیت چاپ در چاپگر شروع به پایین آمدن کرد و اگر رنگ جوهر پرینتر شروع به محو شدن کرد یا خطوطی در پرینت مشخص شد، باید برای تعویض درام کارتریج پرینتر اچ پی وارد عمل شوید.

نگهداری صحیح از OPC درام:

مهم‌ترین نکته‌ای که باید درباره OPC درام دانست آن است که این قطعه به شدت حساس و آسیب‌پذیر است از این رو نباید به آن دست زده شود. (حتی با انگشتان). دیگر آنکه این قطعه به دلیل حساسیت بالا نباید در معرض گرما و نور شدید قرار گیرد. مورد شایان ذکر دیگر آن است که سرویس‌های مرتبط با تعمیر و تعویض این قطعه می‌بایست صرفاً توسط کارشناسان و تعمیرکاران این حوزه انجام شود. (سرویس‌های مرتبط با این قطعه با حضور در نمایندگی اچ پی قابل دریافت است). در صورتی که کاربر به هر دلیل خود جهت تعویض OPC درام اقدام کند می‌بایست این کار را حتما در محیط بسیار کم نور انجام دهد. به علاوه میزان دمای محیط نیز باید متعادل باشد. (نکته: برای تمیز کردن OPC درام نباید از هیچ تمیزکننده و روغن های لکه گیری و … استفاده کرد).

 
آیا این پست وبلاگ برای شما مفید بود؟

ارسال دیدگاه

کد امنیت

فهرست

تنظیمات